Merry Christmas


Hi students! look what I found on the net. First read the glossary to understand it.

Glossary: Polka= song with accordion.

Bury= To put something in the ground and cover it with earth. (enterrar)

If you can't read it, here you have the link http://www.gocomics.com/garfield/2010/12/25/


MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR!!

Feliz Navidad


Els mestres i les mestres del Tercer Cicle us desitgem un Bon Nadal a tots i que els Reis us porten moltes coses.





Happy Christmas


Hello everybody, I posted two videos for you, remember that you have to practice first the pronunciation listening to Jonh Lennon and, after that, you can move on to the second video which is the karaoke.
Enjoy!!



Excursió a la vaqueria de Requena


Si en una entrada anterior havia posat les fotos i el mapa per arribar a la vaqueria, en aquesta podéu vore el primer video que ja està al nostre canal de YouTube. Al principi esteu davant de les vaques i després mirant com les munyixen. Quan les están munyint la xica de la vaqueria està explicant tot el procés així que obriu les orelles i presteu atenció a tot allò que diu...


La salut


Per a repassar el tema 5 de Coneixement del Medi, estaria molt bé que realitzareu les activitats següents.
Cal recordar-vos que teniu l´exàmen la setmana que ve. I encara que el tema és molt, molt fàcil cal estudiar-lo per a tindre un resultat positiu.
Espere que us ajude a fer-ho aquestes activitats:

Terratrémols i volcans a Espanya


Els terratrèmols són molt habituals a Espanya, encara que no ho sapiau haveu patit alguna vegada algun. Ací us deixe el mapa dels terratremols que han hagut a Espanya els últims deu dies.



Ací teniu el video de una erupció volcànica en directe:



Ací teniu un altre video que us ha agradat en classe:


El asesinato de la profesora de Lengua


"El asesinato de la profesora de Lengua" es el libro que los alumnos de 6º estáis leyendo este primer trimestre.

[images.jpg]


Me dijisteis que en el libro no ponía la biografía del autor. Por ello os pongo la dirección de una página donde la podéis encontrar: http://es.wikipedia.org/wiki/Jordi_Sierra_i_Fabra

Recordar que la fecha tope de entrega del trabajo es el día 29 de noviembre y que aquí publicaremos vuestros mejores trabajos, así que ¡cuidado con las faltas y con la presentación!

¡Ánimo y espero vuestros trabajos!


Libro de lectura: "El caso del grito en la sala de profesores" (5º de primaria)


Este es el libro de lectura del primer trimestre, podéis ver el libro en su página Web. Incluso es posible descargarse un capítulo de muestra.


Sinopsis:
"Con la llegada de un nuevo bedel al colegio,
comienza otro caso para Carly &Company...
Eso es lo que piensa Charly cuando empiezan a
ocurrir sucesos extraños en el colegio..."

Las partes del trabajo son la habituales de costumbre que podéis ver en la ficha que os repartimos y que podéis descargar de aquí.

Excursió de la vaqueria 2010


Ací teniu les fotografies de l'última excursió que realitzarem a la vaqueria de Requena. Més avant posaré els vídeos que de segur que us agraden moltíssim.



Per cert, ací teniu el mapa d'on es trobava la vaquería, per si algú vol quedar-se a viure allí que conega el camí...

Máximo común múltiplo (m.c.m) y máximo común divisor (m.c.d.)

Después de que en la anterior entrada vierais el vídeo, seguro que sois capaces de realizar esta actividad sin ningún problema.
Solo hay que pensar un poquito y seguro que lo resolvéis con éxito. Pinchad sobre las imágenes para ir a los ejercicios multimedia:





Matemàtiques: vídeo sobre el màxim comú divisor (M.C.D.)




Hui hem explicat el màxim comú divisor (m. d. c.), i com us he advertit és una de les coses més complicades que anem a donar en este curs. Este és un vídeo explicatiu que he trobat per Internet i que m'ha agradat molt. Podeu mirar-lo i revisar les explicacions de classe.

Luís

Como podéis ver el m.c.m y el m.c.d no son tan difíciles como aparentan, Según me comentáis en clase es fácil de hacer. Para que podáis repasar las dudas, aquí tenéis un vídeo. Pero si aún así quedan dudas, que no os de vergüenza preguntar,


Elvira

Parcs nacionals d'Espanya




Per a preservar la natura les administracions han declarat diversos parcs naturals nacionals a Espanya. Ací teiu la Web dels parcs nacionals on podéu vore informació de cadascú d'ells.
Quin penseu que és el parc nacional més bonic de tots?

Ací teniu dins d'eixa Web tres Jocs interessants:

L'aparell locomotor



Hola aci teniu una presentació interessant de l'aparell locomotor que he trobat per Internet, amb ella podeu repassar tots els continguts que hem donat en classe i estudiar per a l'exàmen:



Carmen, Inma i Luis.

La funció de relació


Per a preparar el tema per a l´examen seria convenient que repassareu i resolguereu l´encreuat que posem. De segur que com ja es sabeu el tema us resulta d´allò més fàcil.
Ànim i a resoldre-lo!

Quan acabeu, comenteu-nos quina cosa us ha resultat més senzilla i quina més difícil.


L'Amazonas


El riu Amazonas és el més gran del món. Allí es troba la selva més extensa del planeta, i és on més oxigen es produeix a l'atmósfera. Ací podeu vore el mapa del món i comprobar on es troba l'Amazonas.

Per cert, com es diu el procés pel qual les plantes poden llançar oxigen a l'atmósfera?

La funció de relació





Repasem el tema i resolem l´encreuat. De segur que vos ix molt bé.


Matemáticas: divisiones (II)


En este video vamos a explicar las divisines de dos cifras, que son las que estamos dando en clase. Como siempre hay alguien que se le olvidan podéis mirar el vídeo en casa para recordarlas.



Matemáticas: divisiones (I)


Con este video vamos a hacer un repaso de las divisiones de una cifra que seguro que ya todos sabéis hacer perfectamente. En videos posteriores explicaré las divisiones por dos y tres cifras, así como también la prueba de la división.




¿Que tal los vídeos? ¿Os parecen bien así?

Sinónimas y antónimas

  • Sinónimas: son las palabras que significan lo mismo.
  • Antónimas: son las palabras que significan lo contrario.
Estos conceptos son muy fáciles de comprender pero es necesario practicarlos. Para ello os propongo que busquéis y escribáis en los comentarios los sinónimos y antónimos de las siguientes palabras:


Escribe los sinónimos de:Escribe los antónimos de:
  • Severa
  • Cansada
  • nostálgica
  • Sencillo
  • Molesto
  • Embustero

Adelante y suerte!!!





9 d´octubre


Ací podeu vore la representació que van fer els alumnes de 6é al pati de l´escola.
Als comentaris ens podeu contar què us va semblar i què us agradaria fer per a la propera representació. Recordeu que el video es pot trobar al nostre canal de YouTube en HD (alta definició).



Aquí podéis ver la representación que hizo el alumnado de 6º de primaria en el patio del colegio. En los comentarios podéis comentar qué os pareció y qué os gustaría realizar en la siguiente representación. Recordad que el vídeo se puede ver también desde nuestro canal de YouTube.

La fotosíntesi


En coneixement del medi estem donant les plantes i la fotosíntesi, que com diuen en aquest vídeo no té res a vore amb la fotografía, sino amb l'alimentació de les plantes. Mira el següent vídeo i respon a les preguntes que realitzem a continuació:



  • Qué necessita la planta per a fer la fotosíntesi?
  • Quin element expulsa la planta a l'amósfera al realitzar la fotosíntesi?

Potencias



Hoy hemos estado viendo en clase las potencias y las expresiones polinómicas de un número. Y que mejor manera de aprender que practicando. Aquí tenéis unos ejercicios para hacerlo.
Ya me diréis que tal os ha salido.
¡A todos os parecía muy fácil, así que adelante!



Mongolia, un país fantástico!



Mongolia es un gran país desconocido para nosotros, y el protagonista de la lectura del tema 2 del libro de Castellano de 6º.



Espero que con este vídeo todavía se os despierte mucho más la curiosidad sobre este fantástico país.

Multiplicacions en Xina


Ara que estem donant el tema de la multiplicació, volia a mode de curiositat que vejereu com multipliquen els xinesos. El vídeo és la mar de divertit:


Algú que haja comprés com es fan estes multiplicacions seria capaç d'explicar-ho als demés? Podeu fer-ho a l'apartat de comentaris.

Luis

Benvinguts / Bienvenidos


Després d'unes merescudes vacances d'estiu hem tornat a l'escola. Als que han passat a l'institut els desitgem molta sort i esperem que continuen participant al blog del tercer cicle. Als que arribeu de nous al tercer cicle us donem la benvinguda amb la sirena musical d'esta semana.

Después de una merecidas vacaciones de verano hemos vuelto al cole. A los alumnos que han pasado al instituto les deseamos mucha suerte y esperamos que continúen participando en el blog del tercer ciclo. A los que llegáis nuevos os damos la bienvenida con la sirena musical de esta semana.




El grupo nominal


¡Hola! Después del verano estamos otra vez en el "cole". Y ya en 6º.

Como ja os comenté en clase, iba a poner ejercicios para repasar el contenido estamos trabajando.
Espero que os resulte ameno y fácil y podáis resolverlo sin dificultad.
Pero espero vuestros comentarios. ¡Ánimo!
Para realizar la actividad pincha AQUÍ

Para el verano: Trivial



Ya sé que muchos sabéis muchas cosas de Internet, así que os propongo este juego.
Espero que lo disfrutéis mucho.
Algunas dudas que tenemos se pueden resolver leyendo bien las preguntas y las posibles respuestas. Adelante y me contáis como os ha ido.




Pincha AQUÍ para jugar

¡Feliz verano!

Musicograma: El vuelo del moscardón


Aunque llevemos un tiempo de vacaciones sé que algunos todavía seguís el blog, por eso termino de colgar el musicograma que hicimos en clase sobre la obra "El vuelo del moscardón" de Nicolás Rimsky-Korsakov.

El ejercicio consiste en mantener la pulsación mientras suena la música, es esencial interiorizar el ritmo musical para conseguirlo:




Realizar musicograma
El musicograma es interpretado en la pizarra digital por los alumnos de 6é de Valencià, que el curso que viene ya no estarán en el cole con nosotros porque ya estarán en primero de la ESO. Os deseo mucha suerte en esa nueva etapa. Un saludo.

Para el verano: juegos


Juega y diviértete con estos juegos. Luego cuéntanos como lo has pasado.
Para jugar haz clic AQUÍ

Para el verano: Sudoku



juego


Animaros a realizar estos Sudokus.

Los tienes fáciles y difíciles.

Ya me contaréis como os ha ido.

¡A disfrutar del verano!


Para el verano: Superdetectives


Haz clic AQUÍ y descubre los casos con las pistas que te da.
Demuestra que eres un o una detective excelente.
No olvides comentarnos tu experiencia.
Espero que no te resulte complicado.
Piensa bien como escribes las respuestas. Si no está bien escrito no podrás resolver los casos.

¡¡¡¡¡¡¡Mucha suerte!!!!!!

Graduació i Festival fi de curs


Ací teniu les fotos de la graduació i els vídeos de les actuacions dels alumnes del tercer cicle. Les hem pujat en un temps récord, este matí ens hem graduat i esta nit ja teniu l'entrada. Si aneu a la pàgina del Youtube o al nostre canal podreu vore els vídeos en alta definició.





Actuació de 6é A Valencià:





Actuación de 6º C Castellano:




Enllaços directes:

Musicograma: "El reloj sincopado".


Ací estem els alumnes de 6é interpretant el musicograma "El reloj sincopado" amb la pisarra digital. Què us sembla? voleu que us pose el musicograma en el blog?




Realizar musicograma

Trabajo Web sobre la historia del Siglo XX


En C. del Medio cada alumno ha hecho una página Web individual sobre la historia de España en el S. XX. Ha sido una experiencia fantástica mediante la que hemos buscado información en Internet sobre la historia de España del S. XX y hemos aprendido mucha informática.

Estos son los trabajos más destacados:

Assaig del ball per al final de curs


Res sembla mentira que el curs passe tan ràpid, l'altre dia començarem i hui ja tenim quasi assajat el ball del festival de final de curs. Ací teniu el vídeo, per cert, diuen que mirant-se un mateixa sempre es pot millorar. Ànim que encara ens queden 2 dies d'assajar:





Per cert la cançò és "Eenie Meenie" de Justin Bieber, podeu vore-la ACÍ.

Juega con el comecocos




Juega con este juego
Averigua cuando se inventó.
No hace mucho apareció publicado en Google.

Juega con las Mates




Juega con las "mates" es muy divertido y cuéntanos que juegos te gustan más.

!Diviértete y participa!

Para acceder pincha en la palabra mates que està en azul

Treballs Web del llibre: Quina canya de tisora!!




Ja hem acabat els treballs del llibre de lectura "Quina canya de tisora!" i la majoria de vosaltres també heu finalitzat la vostra pàgina Web sobre el llibre de lectura, sí, sí...



CADA ALUMNE DEL TERCER CICLE HA FET UNA PÀGINA WEB!!!




Podeu vore-les totes des de Treball Web 2.0, i des de ací les més destacades:








Ya hemos terminado los trabajos del libro de lectura "Quina canya de tisora!" y la mayoría de vosotros también habéis finalizado vuestra página Web sobre el libro de lectura, sí, sí...



CADA ALUMNO HA CREADO UNA PÁGINA WEB!!!




Podéis verlas todas desde Trabajo Web 2.0, y desde aquí las más destacadas:


Fotos de l´eixida: Pirates del Llevant






Pirates del LLevant







Què fem pel medi ambient?





Fes clic ACÍ i ....
Té raó el marcià?
Què podem fer nosaltres per solucinar el problema?
Espere amb impaciència les vostres respostes!

5 DE JUNY: DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

C. del medi: Carles I i Felip II


En coneixement de medi estem donant els temes d'historia, i amb l'edat moderna a Espanya es produeixen els regnat dels components de la casa d'Austria Carles I i Felip II, dos dels reis més importants de la història d'Espanya. Ací teniu uns videos explicatius:

Imperi Espanyol de Carles I:




Felip II:




Després com parlarem a classe, van governar Felip III, Felip IV i Carles II. Carles II va morir sense fills i es va produïr la guerra de succesió:



Trabajo 6ºC libro "Quina canya de tisora!"


Ací teniu a la vostra disposició els vostres treballs.





Plástica: Plato trasparente


Plástica: Plato trasparente

Anàlisi d'oracions (III): Complements directe, indirecte i circumstancial


Ara acabem de donar l'anàlisi d'oracions simples amb predicat verbal. ¡Atenció! els tres complements que anem a explicar sols s'utilitzen amb predicat verbal:
  • Complement directe: Sobre el que recau l'acció del verb. Cal preguntar al verb: QUÉ?
  • Complement indirecte: a qui va dirigida l'acció del verb. Cal preguntar al verb: A QUÍ?
  • Complement circumstancial: especifíca algunes situacions de temps, lloc, mode, instrument,companyia, etc.

Anàlisi en vídeo:




Treballem a l'aula d'informàtica


Últimament estem utilitzant molt l'aula d'informàtica, per a realitzar el nostre treball del llibre de lectura "Quina canya de tisora!" en una pàgina Web.




Fotos concert de primavera


Aquestes són les fotografies del concert de primavera. Aquest curs la professora de música ha volgut organitzar esta activitat amb totes les classes de l'escola. Recordeu que al nostre canal de YouTube també tenim videos de les actuacions de les classes de tercer cicle.



Treballs de 5é C: Quina canya de Tisora!



Ací teniu una mostra dels treballs del llibre "Quina canya de Tisora!"

Treball de Ruben Tamames


Treball de Amparo Marco


Treball d´Andrea Díaz



Treball de Mateusz Blesa



Treball de Georgiana Zaharia





Repasamos los verbos en la Pizarra Digital




Haz clic Aquí y realiza las actividades de Pizarra Digital. Ya verás como te diviertes repasando.

¡Ánimo! Y me cuentas como te va.

Mapes: Enllaç interessant!!


mapa d'Espanya


Ací teniu un enllaç interessant per a jugar amb la geografia.

Enllaç

Volcà a Islàndia


Ací teniu les imatges del volcà que ha paralitzat tots el aeroports d'Europa. La veritat és que es expectacular tant l'erupció com les conseqüències que ha tingut.





Per cert, al primer que investigue, averigüe i escriga bé el nom del volcà en els comentaris li done un premi.

Inma

Dia del llibre i Mercé Viana


Ací teniu les fotos de la fireta que vam fer el dia del llibre. En aquesta fireta poguérem intercanviar llibres amb els nostres amics del cicle. També hi trobarem fotos del dia que vingué Mercé Viana.

Si voleu vore-les sols heu de punxar en la foto i s'obriran totes les demés.

5º C en clase de Música

¿Alguien podría decir que canción está tocando la clase de 5º?


Ensenyem el nostre treball Web a Mercé


A Mercé Viana li hem comentat que cada alumne està fent la seua propia pàgina Web sobre el llibre de lectura. Tot el tercer cicle estem utilizant l'aplicació Treball Web per a fer-ho. Esperem que quan estiga acabat les pàgines Web siguen molt xules.


Entrevistem a Mercé Viana


Mercé Viana ens visita i ens parla del seu llibre: "Quina canya de tisora!"


L'escriptora valenciana Mercé Viana va vindre ahir 10 de maig del 2010 a la nostra escola i va fer una xarrada als alumnes del nostre cicle. Ens va contar moltes coses interessants del llibre de lectura que hem llegit "Quina canya de tisora!". Ací teníu els vídeos de la visita de l'autora que podeu vore al nostre canal de YouTube.

Si voleu conèixer més coses sobre Mercé Viana seguiu aquest enllaç.

Anàlisi d'oracions (II): Predicat nominal


En aquest vídeo que hem penjat al canal de YouTube del CEIP. Horta Major podeu vore com analitzar oracions amb predicat nominal. Recordeu que el predicat nominal correspon a verbs copulatius:
  • ser
  • estar
  • semblar
  • parèixer

El predicat nominal sempre tindrà un atribut. Si mireu el vídeo voreu explicat tots aquestos conceptes i exemples de com analitzar les oracions.




Video gravat per Luís Torres

Matemàtiques: repassa les operacions amb l'unitat seguida de zeros


He grabat aquest vídeo on intente explicar les operacions amb l'unitat seguida de zeros, és a dir, multiplicar i dividir per 10, 100, 1000, 10000...
En sisé estem utilitzant estes operacions per a poder passar de metres a kilòmetres, hectòmetres, centímetres, etc... és molt important practicar per a poder apendre-les bé.





Vídeo grabat per Luís Torres que pots trobar al nostre Canal de YouTube.

Sirena musical: El bueno, el feo y el malo


Esta sirena ha sigut utilitzada com a banda sonora de la pel·lícula: "El bueno, el feo y el malo" y composada per Ennio Morricone. Ara que l'escoltem com a sirena musical podeu vore el vídeo de l'orquestra que toca la música:
¡Atenció: el que dirigeix l'orquestra és Ennio Morricone!



6é A Treballs del llibre de lectura: La història de Marco i Mirko


Ací teniu els treballs del llibre de lectura en el Blog en format digital per a que pugau disfrutar-los:


Mara Matamales Miquel:



Jordi Usedo:



Marcos Bernad:



Paula Martínez:



Raul Herrero:




Javi Palés:



Abraham Sánchez:


Análisis de oraciones (I): Sujeto y predicado


Aquí tenéis un vídeo que hemos colgado en el canal de Youtube y que he grabado yo sobre cómo diferenciar el sujeto y predicado de las oraciones. Más adelante, pretendo grabar más vídeos donde pueda explicar otros conceptos.




Vídeo grabado por Luís Torres.

Els musics en Falles


Ací teniu el video que hem pujat al nostre canal del Youtube, i on estem assajant per tocar en el passacarrer que ferem per a la festa de la cremà de la Falla.